راز سلامتی در تغییر و مدیریت روش زندگی
(براساس کتاب راهنمای بالینی طب سنتی ایران)
سیاه دانه خیلی گرم و خشک است. در شمال کشور که رطوبت هوا بالاست و موجب توسعه بیماریهای مفصلی میشود، یکی از بهترین راههای مقابله با این رطوبت اضافی، استفاده به اندازه از سیاه دانه است. سیاه دانه را به صورت سنتی در این مناطق به جای کنجد روی نان میپاشند و یا همراه با پنیر میل میکنند. سیاه دانه به علت همین خاصیتی که در بیماریهای رطوبی دارد، در بیماریهای سیستم تنفسی همراه با ترشحات مانند عفونت ها تنفسی و آسم می تواند مؤثر باشد. سیاهدانه برای افراد گرممزاج خوب نیست و ممکن است موجب عوارض پوستی،کهیر، سوزش ادرار و بیخوابی شود، تحقیقات نشان داد برای ضایعات پوستی کودکان و کاهش وزن مؤثر بوده است.