راز سلامتی در تغییر و مدیریت روش زندگی
(براساس کتاب راهنمای بالینی طب سنتی ایران)
خیلی گرم است و قوای قلبی و مغزی را افزایش میدهد. گهگاهی مصرف زعفران به مقدار کم همراه با غذا مفید است و ذهن را روشن میکند و حافظه را افزایش میدهد. افرادی که از افسردگی و غم و اندوه بیش از اندازه رنج میبرند، سعی کنند از زعفران که نشاطآور است بهخصوص شربت آن بیشتر استفاده کنند و از غذاهای سوداوی (بهخصوص بادمجان و عدس و سوسیس کالباس و قارچ و گوشت مانده) پرهیز کنند؛ ان شاء ا… در بهبود آنها مؤثر خواهد بود. البته بر اساس مطالعات انجام شده در سالهای اخیر زعفران به جز افسردگی، در برخی دیگر از بیماریهای حیطه روانپزشکی مانند اختلال وسواس جبری، بیشفعالی و بیخوابی نیز مؤثر است. متأسفانه نوع تقلبی زعفران (که نام آن گل کافشه است) به علت ارزان بودن، زیاد مصرف میشود؛ هر چند که خواص آن متفاوت است؛ ولی خوشبختانه این نوع تقلب مانند تقلبهای دیگر به مصرفکننده خود، صدمه وارد نمیکند! گل کافشه به مقدار قابل توجهی گرم و تقویتکنندۀ کبد و قوای جنسی مردان است.